Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier om het bericht in uw browser te bekijken.
Uitgeverij SWP

Kompas Licht Verstandelijke Beperking
Definitie, aspecten en ondersteuning

Hoewel een precieze definitie van een licht verstandelijke beperking (LVB) moeilijk te geven is, zijn er twee aspecten die in ieder geval belangrijk zijn, namelijk het intellectueel functioneren en het adaptief functioneren. Wanneer een combinatie van beperkingen op deze gebieden leidt tot problemen bij het functioneren, spreekt men over een LVB. Vanwege de invloed van de LVB op het dagelijks functioneren is het van belang om stil te staan bij de wijze waarop een LVB zich kan uiten.

Kompas Licht Verstandelijke Beperking geeft inzicht in wat het betekent om een licht verstandelijke beperking te hebben en wat de oorzaak is van het ervaren van belemmeringen in het dagelijks functioneren. Kennis hierover vergroot de kans op succesvolle hulpverlening. Naast oog hebben voor de beperking, is het voor succesvolle hulpverlening van groot belang om aan te sluiten bij de talenten van mensen en hun krachten en mogelijkheden. 

Kompas Licht Verstandelijke Beperking is geschreven voor professionals in de gezondheidszorg, jeugd- en volwassenzorg, dienstverlening, onderwijs, justitie en voor alle anderen die het een uitdaging vinden om in hun sociale of professionele netwerk mensen met een licht verstandelijke beperking te begrijpen en succesvol te ondersteunen.

 


NOOT VOOR DE REDACTIE
Wilt u de auteur interviewen en/of een recensie-exemplaar ontvangen? Dan kunt u mailen naar marketing@mailswp.com.



Door: Yvette de Beer
ISBN: 9789088506420
Aantal pagina's: 176
Prijs: € 24.90

Uitgeverij SWP
Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailing lijst.

Copyright © 2016 Uitgeverij SWP, All rights reserved.