Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier om het bericht in uw browser te bekijken.
Uitgeverij SWP

Iedere dag een kwartiertje muziek maken!


Nederland zit al een paar weken in een 'intelligente lockdown'. En dat kan nog wel even duren. Omdat dit thuis en op de noodopvang kan gaan vervelen, delen wij een aantal muzikale tips, een vrolijk liedje en een muziekactivitiet! Muziek maken is namelijk hartstikke leuk én het is goed voor de ontwikkeling van het kind. Een win-win-situatie dus. 

Bij Uitgeverij SWP zijn interessante muziekboeken verschenen die logopedisten, pedagogisch medewerkers en ouders kunnen helpen om ontwikkelingshgericht met kinderen muziek te maken. Bekijk ze in onze nieuwste folder 'Muziek & Spel'!

Tips voor thuis

Elke dag muziek

Tijdens de kindertijd is het belangrijk om muzikaal bezig te zijn. Muziekdocent en liedjesmaker Jeroen Schipper heeft daarom een blog geschreven waarin hij zeven leuke tips weggeeft om dagelijks muzikaal actief te zijn. Zie hieronder de eerste drie tips!

Maandag: raad een lied
Neurie de eerste regel van een bekend liedje. Wie raadt welk lied het is? Als het nog niet geraden is, wordt de volgende regel erbij geneuried. Hetzelfde spel kun je ook doen door alleen het ritme van de tekst te tikken of klappen, in plaats van neuriën.

Dinsdag: stopdans
Het is een klassieker, maar jonge kinderen kunnen er eindeloos van genieten. Zet een (liefst lekker swingend) muziekstuk of liedje op. De kinderen dansen tot de muziek gepauzeerd wordt, dan moeten ze stokstijf stilstaan. Als de muziek weer verder gaat, dansen ze verder. Als je zelf een muziekinstrument bespeelt, kun je dat natuurlijk gebruiken in plaats van een opname. 

Woensdag: knutsel een kazoo
Maak in de zijkant van een koker een gaatje (diameter ongeveer 0,5 cm). Bevestig met behulp van een elastiekje aan één uiteinde een stukje vloei-, vlieger- of bakpapier over een opening. Zorg dat het strak wordt gespannen. Als je het andere uiteinde aan je mond zet en er in zingt, hoor je een grappig zoemend geluid. Je kunt er dan onder andere het spel van maandag nog eens mee spelen.

Benieuwd naar de rest van de tips? Bekijk ze hier!

Jeroen Schipper  |  Aantal pagina's: 128  |  Prijs: € 27,50 

 






Lees meer & bestel

Muziekkwartier
Ontwikkelingsgericht muziek maken

Muziekkwartier neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis waarin leren en spelen volledig hand in hand gaan en het plezier de overhand heeft. Om logopedisten, pedagogisch medewerkers en ouders in deze roerige tijd te helpen, geven wij een leuk liedje uit Muziekkwartier weg. Hopelijk inspireert dit om op een vrolijke manier met muziek aan de slag te gaan!

1, 2, 3, wiedewiedewie, 4, 5, 6, wiedewiedewes 
Klap in de maat 
1, 2, 3, wiedewiedewie, 4, 5, 6, wiedewiedewes 
Klap in de maat
Shshshsh
Verstop je handen achter je rug
Wiedewiedewij waar ben jij? Wiedewiedewoe... kiekeboe!
Houd je handen verstopt. Bij kiekeboe komen ze tevoorschijn.   

Félice van der Sande  |  Aantal pagina's: 192  |  Prijs: € 29,00 







Lees meer & bestel

Muziekkriebels
Muziekactiviteit voor kinderen van 0 tot 10 jaar

De stoomtrein
Nodig: niks!
Een goede adembeheersing is belangrijk. Bij het ademhalen worden de longen en de spieren die de longen met lucht vullen gebruikt. Vooral het middenrif is van groot belang bij goed ademhalen. Deze activiteit is dan ook bedoeld om dit gericht te stimuleren.
Doe een ouderwets stoomlocomotief na, 'tsch-tsch-tsch', en laat hem langzaam op snelheid komen. Maak 'trein-armbewegingen' om de wisselende tempo's aan te geven.

Hermien Wiechers  |  Aantal pagina's: 248  |  Prijs: € 38,00 





Lees meer & bestel

Uitgeverij SWP
Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailing lijst.

Copyright © 2020 Uitgeverij SWP, All rights reserved.