Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk het bericht in uw browser.
 
Donderdag 31 maart 2016  |  Deelname incl. 2 boeken  |  Bildung.City, Amsterdam

Bent u bekend met lastige situaties als deze?

Een leerkracht die ik al heel wat jaren ken, krijgt steevast problemen met de (te) goedgebekte leerlingen. Vaker en sneller dan zijn collega’s geeft hij hun strafwerk of stuurt ze zelfs de klas uit. Ik heb als (intern) begeleider al enkele keren voorgesteld om eens in zijn klas te komen kijken en hem te adviseren over de aanpak van deze leerlingen. Maar hij houdt steevast de boot af.

Mijn collega en ik hebben een duobaan. Zij heeft de klas in de eerste helft van de week, ik in de tweede helft. Wij hebben over onze zorgleerlingen afgesproken een logboekje bij te houden. Het overkomt mij regelmatig dat mijn collega dat niet heeft gedaan, of volstond met de opmerking ‘geen bijzonderheden’. Zo kom ik voor verrassingen te staan. Mijn collega ziet dat anders. Zij vindt dat ik flexibeler moet zijn.

Ik loop al een hele tijd in deze school mee als (intern) begeleider en dat gaat me goed af. Alleen heb ik steevast te maken met leerkrachten die vinden dat ik de leerlingen waarmee zij zich geen raad weten, maar van hen moet overnemen. Het komt zelfs voor dat ze een kind plotsklaps bij mij droppen omdat het onhandelbaar zou zijn. En daardoor kom ik dan de rest van de dag aan niets anders meer toe.

Ik heb een dyslectische leerling in de klas. In goed overleg met de ouders hebben we voor een aanpak op maat gekozen. Dat werkt in de klas erg goed. Alleen hadden we ook afgesproken dat de ouders thuis oefeningen zouden doen met hun zoon, en dat doen ze niet. Hierdoor is ook onze aanpak in de klas veel minder effectief dan we graag willen.

Het menselijke samenspel dat nodig

is voor goed passend onderwijs: 

effectief communiceren en samenwerken.

Het zijn situaties waar u als betrokken leraar en (intern) begeleider wakker van kunt liggen. Om u te helpen, organiseren Uitgeverij SWP en Logacom samen met Gedragswerk een werkbijeenkomst. Die gaat over communicatie rondom leerlingen en samenwerking met ouders, collega's en partijen van buiten de school. Kennis en ervaring uit de praktijk worden gebruikt om aanpak en mogelijkheden te illustreren.

Het MiddagSymposium vindt plaats op 31 maart in Bildung.city te Amsterdam. Deelname is inclusief twee boekenIedereen aan boord! en De veldgids 'Iedereen aan boord!' van Jos van der Horst en Bart van Kessel. Het volledige programma en meer informatie vindt u in het online programmaboekje: www.310316.logacom.nl.

Komt u samen met collega's? Dan hebben wij voor u een aantrekkelijke meerpersoonskorting die oploopt tot 10% op de deelnamekosten. Inschrijven kan heel gemakkelijk via onderstaande link.

MEER INFORMATIE »

AANMELDEN »

We hopen u donderdagmiddag 31 maart te verwelkomen!

Met vriendelijke groet,
Uitgeverij SWP & Logacom Congresorganisatie

MEER INFORMATIE »

AANMELDEN »


Bij deelname ontvangt u onderstaande boeken:
 

 

Iedereen aan boord!
Samen werken aan passend onderwijs voor kinderen voor wie dat niet vanzelf spreekt

De veldgids 'Iedereen aan boord!'
Hoe ga ik te werk als passend onderwijs niet vanzelf spreekt?


Doelgroep:
Leerkrachten en (intern) begeleiders werkzaam in het Primair Onderwijs

Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailing lijst.
Copyright © 2016 Logacom BV