Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier om het bericht in uw browser te bekijken.
Cadans
Ik ben boos!

Boosheid is een normale, menselijke emotie. Sommige kinderen hebben echter moeite om hun gevoelens van boosheid te begrijpen en te beheersen. Hoe ontstaat boos of agressief gedrag? Hoe kunnen kinderen omgaan met boze gevoelens? En kan er ook positief pedagogisch gebruik worden gemaakt van boosheid?

Uitgeverij SWP geeft op al deze vragen antwoord in onderstaande bestsellers!
 

Boos!
Over agressie, opvoeding en ontwikkeling

Willem Koops, Bas Levering & Micha de Winter (red.)
ISBN: 9789088502927  |  144 pagina's  |  € 16.90  |  2e druk, 2016

Boos! is voor een breed publiek dat zich interesseert in agressie en boosheid als belangrijk fenomeen in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. De bijdragen in het boek zijn geschreven door diverse auteurs. .

Het boek gaat over boze kinderen: kinderen die zich agressief gedragen, korte lontjes hebben, naar de kinderpsychiater moeten, en ook groepsgewijs interventies nodig hebben. Er zijn extremistische jongeren, die boos zijn op de hele wereld, er zijn straatjongeren die boos zijn en overlast geven, er wordt boosaardig cyber gepest, en er is boosmakende handel in meisjes. Men zou er treurig van worden, ware het niet dat er ook positief pedagogisch gebruik van boosheid kan worden gemaakt. 




Lees meer & bestel

Hoe krijg ik die boosheid onder controle?
Vaardigheden en technieken om je te helpen omgaan met boosheid en frustratie

Raychelle Cassada Lohmann
ISBN: 9789085606086  |  144 pagina's  |  € 19.90

Boosheid is een normale emotie waarmee je noodzakelijke stoom kunt afblazen, zeker als je in de leeftijd bent dat er emotioneel veel verandert in je lijf en in je hoofd. Maar als je merkt dat je je frustraties begint uit te leven op mensen waar je eigenlijk veel omgeeft, je ouders, broers en zussen en je vrienden, wordt het tijd om er iets aan te doen.



Lees meer & bestel

Wat kun je doen als je te snel boos bent
een help-oefenboek voor kinderen

Dawn Huebner
ISBN: 9789085605553  |  96 pagina's  |  € 17.50   |  7e druk, 2016

Kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hun overkomt. Ze vinden het niet leuk wat iemand zegt of doet en – BAM! – ze worden boos. Wat kun je doen als je te snel boos bent helpt kinderen deze passieve reactie op boosheid te veranderen. Het leert hun een nieuwe manier om over boosheid na te denken, en geeft hun gereedschappen die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat.



Lees meer & bestel

Cadans
Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailing lijst.

Copyright © 2016 Uitgeverij SWP, All rights reserved.