Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk het bericht in uw browser
   
 
 

Nieuwsbrief | week 14

 
Werkboek Van woede naar redelijkheid: voor advocaten en mediators
Weg van het toernooimodel

Dit werkboek is een prachtig middel om in te zetten voor verdieping en intervisie. Naast praktijkvragen en adviezen voor uw praktijk, zal er in dit werkboek ook aandacht worden besteed aan de impact van dit werk op uzelf als professional. Een must voor iedere professional werkzaam in echtscheidingsrecht.

Lees meer & bestel

Ik heb ook wat te vertellen! - 11e druk
Communiceren met pubers en adolescenten 

Pubers zijn meesters in communicatie, meedogenloos afstraffend als je niet echt in contact met hen treedt. Écht communiceren met pubers is dynamisch en verrijkend, maar je moet wel de juiste houding aannemen en de juiste toon aanslaan. In de 11e druk van haar boek Ik heb ook wat te vertellen! beschrijft Martine Delfos hoe je met pubers en adolescenten in gesprek kunt komen.

Lees meer & bestel

   
 

Ruimte om te groeien 
Help jongeren omgaan met hun emoties, doelen bereiken en zich verbinden met anderen met behulp van ACT en positieve psychologie

Opgroeiende jongeren kunnen veel stress ervaren bij het bepalen van de weg die ze willen inslaan en het vaststellen van hun identiteit. De onzekerheden en uitdagingen die ze tegenkomen op school, onder vrienden en familie en bij zichzelf kunnen nogal overweldigend zijn.

Lees meer & bestel


Plan B - 5e druk 
een vernieuwende handreiking voor autisme en communicatie

Plan B gaat over het maken en opbouwen van contact met jezelf en met de ander in relatie tot autisme. Immers contact behoeft communicatie en communicatie is een ingewikkeld proces. Plan B gaat over keuzes en eigen regie.

Lees meer & bestel


 

Wat kun je doen als je te veel piekert 
een help-oefenboek voor kinderen

Kinderen die angstig zijn, worden gevangen gehouden door hun eigen zorgen. Ze doen veel moeite om angstige situaties te vermijden, en stellen dezelfde, op angst gebaseerde vragen steeds maar weer. En toch bezorgen de antwoorden hun nauwelijks een gevoel van opluchting. Deze 8e druk van Wat kun je doen als je te veel piekert zal jou en je kind een nieuwe, meer succesvolle manier aanleren om met zorgen om te gaan.

Lees meer & bestel


Spelenderwijs verbinden en hechten
met meer dan 100 spelletjes

Geef je kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn. Dit boek toont dat ouders, opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, wordt een gezonde basis gelegd voor hun verdere leven.

Lees meer & bestel


 

Sociaaldigitaal.nl en Pedagogiekdigitaal.nl: Integrale Kennisbronnen
De tijdschriften Sozio en Pedagogiek in Praktijk Magazine hadden al eerder hun eigen digitale variant en dat is nu verder uitgebreid.

Lees meer & bestel


 

 


  Volg ons op twitter: @SWP01
 


  Interculturele communicatie in justitieel kader
11 april 2019 | Bildung.City, Amsterdam

Expert-Meeting Ouderschapskennis: Lastige oudergesprekken bij scheiding
16 april 2019 | Bildung.City, Amsterdam

Ruimte om te groeien
18 april 2019 | Bildung.City, Amsterdam

 

 

 

  Uitgeverij SWP

WTA Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme

Tijdschrift SoziO

Tijdschrift Kiddo

PIP Pedagogiek in Praktijk

Kindcentrum-BBMP

Participatie en Herstel

Ouderschapskennis

Waardenwerk

 
   
Ontvangt u deze mailing liever niet meer? Klik dan hier om u uit te schrijven.