Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk het bericht in uw browser.

boeken & tijdschriften
 


Bedankt! #heldenvandekinderopvang

Graag wil de redactie van KIDDO alle pedagogisch medewerkers bedanken voor hun inzet en het draaiend houden van de noodopvang in deze bijzondere tijd!

Net als vorige week geven we in deze nieuwsbrief weer twee leuke activiteiten weg om te doen met kinderen, voor jullie of voor de thuiswerkende ouders van de opvang. Daarnaast bieden wij het extra materiaal bij het boek Kijk! Ik ben een kikker tijdelijk gratis aan en geven we tips om met kinderen te praten over gevoelens in deze roerige tijden! 
 Bouwen met dozen, heel veel dozen!
(activiteit voor 0-4 jaar)


Tien keer na elkaar: doosje open, doosje dicht. Het is een klassiek kinderspel. Waarom dan niet wat dozen toevoegen aan het materiaal voor ‘vrij spel’? En zo wordt de hoek met dozen even populair als de poppenhoek, de blokkenhoek en de hoek met auto’s samen…

Download hier gratis de hele activiteit »Op ontdekking met de teletijdmachine
(activiteit voor 4-12 jaar)
 
Heel ver terug én ook vooruit!
 
Kinderen meenemen in onze rijke geschiedenis kan een hele opgave zijn. Maar wat als je er een tijdreis van maakt? Je doet een tussenstop in de oertijd, houdt even halt tijdens een wereldoorlog en werpt daarnaast ook een blik op het leven in de toekomst. En hoe kun je nu beter een tijdreis maken dan met een teletijdmachine? 

Download hier gratis de hele activiteit »Steun in coronatijd | Muziek- en taalmateriaal voor kinderen! 

Hoewel binnen blijven belangrijk is voor de volksgezondheid, kan het behoorlijk saai zijn. Daarnaast is het best lastig om kinderen te vermaken. Om pedagogisch medewerkers en ouders een handje te helpen, bieden wij het extra materiaal bij het boek Kijk! Ik ben een kikker tijdelijk gratis aan! Hopelijk inspireert dit om in deze roerige periode op een vrolijke manier met muziek en taal aan de slag te gaan!

Leuk en goed voor de taalontwikkeling
De liedjes zijn door hun opbouw en de thema’s die dicht bij het dagelijks leven staan zeer geschikt voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. De liedjes zijn niet alleen leuk, maar leveren ook een positieve bijdrage aan de taalontwikkeling. Ze zijn goed inzetbaar op de noodopvang (of kunnen alvast geoefend worden door de pedagogisch medewerkers die gedwongen thuis zitten) en doorgestuurd worden naar ouders.

Goede voorbereiding is het halve werk!
Voordat je de liedjes uit het boek samen met de kinderen gaat zingen, kun je de liedjes en spreekteksten met bijbehorende ondersteunende gebaren oefenen met behulp van de filmpjes op deze site. Hoe beter je de liedjes, spreekteksten en gebaren kent, hoe makkelijker je kunt inspelen op de kinderen. Hieronder vind je een voorbeeldfilmpje. De rest van de filmpjes vind je op www.kijkikbeneenkikker.nl/liedjes. Hopelijk inspireert dit om in deze roerige periode op een vrolijke manier met muziek en taal aan de slag te gaan!

  Emowijzer | In roerige tijden met kinderen praten over gevoel 
 
Angst, boosheid, frustratie en machteloosheid. Je herkent het vast wel. Zo lang in isolatie zitten, met een heel gezin, is zwaar. Kinderen maken ruzie. Huilen veel of zijn bang en verdrietig, omdat ze hun vriendjes missen. Ben je op zoek naar iets dat kinderen kan helpen? Lees dan snel verder!

 


Meer leuke activiteiten?

Volgende week sturen we jullie weer een paar gratis nieuwe tips toe voor activteiten. KIDDO abonnees hebben bovendien toegang tot het Activiteiten archief. Het wachtwoord voor dit archief vindt u in de nieuwste KIDDO (nr. 2, 2020) op pagina 3.

Nog geen abonnee maar wel graag toegang tot alle activiteiten? Neem dan nu een abonnement via www.kiddo.net/abonneren. Mail de abonnementsbevestiging naar marketing@mailswp.com en dan sturen wij je de toegangscode toe zodat je direct toegang hebt tot het archief.

Veel succes toegewenst de komende tijd! We hopen dat bovenstaande activiteiten bij jullie en de ouders van jullie kinderopvang zorgen voor een leuk (speel)moment.
 

 
De nieuwste KIDDO 
[ boekentips ]


Speels, liefdevol en vakkundig

Aanraken: een levensbehoefte

Aanraken: een levensbehoefte

 

Partners VBJK | Kind & Gezin


NIEUWSBRIEF KIDDO: PEDAGOGISCH VAKBLAD VOOR DE KINDEROPVANG

Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailinglijst.

Copyright © 2020 Uitgeverij SWP, All rights reserved.